flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав заставу депутату Одеської міської ради у розмірі 10,5 млн грн

18 червня 2020, 10:41

У середу, 17 червня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання детектива НАБУ та обрала запобіжний захід депутату Одеської міської ради 7 скликання у вигляді застави у розмірі 10 510 000 гривень.

На вказаного депутата також покладено додаткові процесуальні обов’язки: не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає, а саме з м. Одеси; прибувати на першу вимогу до детективів НАБУ, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, прокурора або суду; повідомляти детектива НАБУ, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із зазначеними в ухвалі особами; здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, нещодавно детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили про підозру трьом посадовцям Одеської міської ради та засновнику приватної компанії у завданні 131 млн грн шкоди територіальній громаді Одеси. За версією слідства, у 2016 році підозрювані у змові з іншими особами організували схему викупу нерухомості коштом місцевого бюджету за завищеною ціною.

Ще двом підозрюваним у зазначеній справі слідча суддя ВАКС обрала запобіжні заходи:
https://hcac.court.gov.ua/hcac/pres-centr/news/955188/
https://hcac.court.gov.ua/hcac/pres-centr/news/955507/

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 18 червня 2020, 10:45

Дата останнього оновлення інформації: 18 червня 2020, 10:41