flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід чиновникові Одеської міської ради

17 червня 2020, 11:07

Сьогодні, 17 червня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду розглянула клопотання детектива НАБУ та застосувала до чиновника Одеської міської ради запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 4 млн 834 тис 600 грн.

Підозрюваний зобов’язаний унести кошти не пізніше 5 днів із дня обрання запобіжного заходу, або забезпечити їх унесення заставодавцем.

На підозрюваного також покладено додаткові обов’язки: не залишати Одеську область без дозволу слідчого, прокурора, суду; прибувати на першу вимогу до детективів НАБУ, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, прокурора або суду; повідомляти детектива НАБУ, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із зазначеними в ухвалі особами; здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю.
Строк дії обов’язків – до 18 серпня включно.

Нагадаємо, нещодавно детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили трьом посадовцям Одеської міської ради та засновнику приватної компанії про підозру у завданні 131 млн грн шкоди територіальній громаді Одеси. За версією слідства, у 2016 році підозрювані у змові з іншими особами організували схему викупу нерухомості коштом місцевого бюджету за завищеною ціною.

Деталі справи: https://cutt.ly/bub4P50

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 17 червня 2020, 11:08

Дата останнього оновлення інформації: 17 червня 2020, 11:07