flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ще одного свідка допитали у справі колишніх посадовців ДФСУ

28 вересня 2020, 12:45

Сьогодні, 28 вересня, у Вищому антикорупційному суді відбулося засідання у справі за обвинуваченням колишнього голови та колишнього начальника департаменту Державної фіскальної служби України. Під час засідання колегія суддів заслухала покази ще одного свідка зі сторони обвинувачення.

У судовому засіданні обвинувачений – ексначальник департаменту ДФС - звернувся до суду із клопотанням повернути йому мобільний телефон, який під час обшуку 3 березня 2017 року в службовому кабінеті вилучили у нього правоохоронці. ВАКС задовольнив клопотання та ухвалив рішення зобов’язати НАБУ та САП повернути обвинуваченому його гаджет.

Наступне засідання у справі призначене на 5 жовтня на 9:00.

Нагадаємо, екголову ДФС обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України та за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України. Дії колишнього начальника департаменту ДФС України кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 364 (пособництво у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 28 вересня 2020, 12:52

Дата останнього оновлення інформації: 28 вересня 2020, 12:45