flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВАКС обрали запобіжний захід учасниці справи «вертолітних податківців»

15 вересня 2020, 13:27

У понеділок, 14 вересня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнила клопотання прокурора САП та застосувала до підозрюваної – ексчиновниці ДПС м. Києва, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. ЇЇ підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 255 КК Україн

Підозрювана також зобов’язана: прибувати до детективів НАБУ, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, прокурорів САП, слідчого судді та суду; не відлучатися за межі Києва без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора чи суд, залежно від стадії кримінального провадження, про зміну свого місця проживання та місця роботи; утримуватися від спілкування із особами, зазначеними в ухвалі; не відвідувати органи Державної податкової служби без дозволу детективів НАБУ, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, прокурорів САП; здати на зберігання до НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон.

Строк дії покладених обов’язків – до 14 листопада 2020 року.

Нагадаємо, справа «вертолітних податківців» - це справа про створення податківцями схеми розкрадання бюджету через так звані «податкові майданчики» під керівництвом ексміністра доходів і зборів України часів каденції президента Януковича. За версією слідства, дії колишніх чиновників завдали державі збитків на суму понад 104 мільярди гривень.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 15 вересня 2020, 13:33

Дата останнього оновлення інформації: 15 вересня 2020, 13:27