flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи щодо декларування недостовірної інформації міським головою Одеси не об’єднуватимуть

09 вересня 2020, 17:25

У середу, 9 вересня, під час підготовчого судового засідання колегія суддів Вищого антикорупційного суду вирішила не об’єднувати матеріали кримінальних проваджень за обвинуваченням міського голови Одеси. Разом із цим, один суддя із колегії має окрему думку щодо ухвали, текст якої буде оприлюднений згодом.

Мова йде про кримінальне провадження за обвинуваченням чиновника у декларуванні недостовірної інформації за 2015-2016 роки (ст. 366-1 КК України) та новою справою за тією ж статтею, проте вже за 2017 рік. Хоча обвинувачення в обох справах висунуто одній і тій самій особі, проте вони стосуються різних обставин та мають різну доказову базу.

Кримінальне провадження за обвинуваченням міського голови Одеси у декларуванні недостовірної інформації за 2017 рік надійшло до суду 7 серпня 2020 року. Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу, вказану справу передали раніше визначеній колегії суддів, оскільки на її розгляді вже перебуває кримінальне провадження за обвинуваченням цієї самої особи за ст. 366-1 КК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 334 КПК України у разі надходження матеріалів кримінального провадження щодо особи, стосовно якої цим судом вже здійснюється судове провадження, воно передається колегії, що його здійснює, для вирішення питання про об’єднання справ.

Під час судового засідання сторона обвинувачення та сторона захисту виступили проти об’єднання матеріалів проваджень.

Заслухавши учасників процесу, суд також не знайшов підстав для об’єднання, оскільки провадження перебувають на різних стадіях судового процесу. Зокрема, у провадженні про недостовірне декларування за 2015-2016 рр. досліджено усі документи сторони обвинувачення та розпочато допит свідків. Нове провадження перебуває на підготовчому судовому засіданні.

Колегія суддів ухвалила рішення передати обвинувальний акт у новому кримінальному провадженні з додатками до канцелярії ВАКС для здійснення автоматизованого розподілу справи.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 09 вересня 2020, 17:22

Дата останнього оновлення інформації: 09 вересня 2020, 17:25