flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС виділив в окреме провадження матеріали за обвинуваченням помічника ексзаступника очільника МінТОТ

09 вересня 2020, 08:33

У вівторок, 8 вересня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила рішення про зупинення судового провадження щодо ймовірного співучасника колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

Таке рішення судді ухвалили після неодноразової неявки обвинуваченого до суду внаслідок наявного захворювання та перебування на лікуванні. Тож, судове провадження зупинили до одужання обвинуваченого.

Матеріали кримінального провадження, в частині обвинувачення помічника ексзаступника очільника МінТОТ, суд виділив в окреме провадження, яке передадуть до відділу документального забезпечення управління документообігу та організаційного забезпечення ВАКС для реєстрації та розподілу.

Нагадаємо, обвинуваченого, разом із колишнім заступником очільника МінТОТ, обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст.27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 КК України.

За версією сторони обвинувачення, вони обвинувачені вимагали понад 1 мільйон доларів США за надання певних послуг.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 09 вересня 2020, 08:40

Дата останнього оновлення інформації: 09 вересня 2020, 08:33