flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВАКС пройшло підготовче засідання у справі «Стіна»

26 серпня 2020, 17:06

Сьогодні у Вищому антикорупційному суді вперше у новопризначеному складі колегії відбулося підготовче судове засідання у справі про розкрадання коштів проєкту «Стіна». Обвинувачення пред’явлено за розтрату та пособництво у розтраті чужого майна в особливо великих розмірах, вчинене за попередньої змовою групою осіб, службове підроблення, фіктивне підприємництво.

Слухання кримінального провадження було відкладено з огляду на неявку обох захисників двох обвинувачених, адже Кримінальний процесуальний кодекс України передбачає обов’язкову участь захисників у такій категорії справ. Суд зобов’язав адвокатів, що не з’явилися, надати в наступне судове засідання докази поважності причин їх відсутності для надання їм оцінки, вирішення цього питання та вжиття, за необхідності, відповідних заходів.

Для забезпечення розгляду справи у розумний строк, з урахуванням великої кількості учасників суд призначив наступні дати проведення засідань з урахуванням зайнятості усіх учасників процесу на 7 та 29 вересня і 16 та 19 жовтня.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 26 серпня 2020, 17:13

Дата останнього оновлення інформації: 26 серпня 2020, 17:06