flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав цілодобовий домашній арешт ексдиректору «Аркона Газ-Енергія»

20 серпня 2020, 14:15

У середу, 19 серпня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду відмовив детективу у задоволенні клопотання щодо обрання колишньому директору та співвласнику «Аркона Газ-Енергія» запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчий суддя Антикорупційного суду застосував до підозрюваного цілодобовий домашній арешт.

Крім цього, підозрюваний зобовязаний: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваними та іншими особами у кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю. Строк дії ухвали – до 19 жовтня 2020 року.

Нагадаємо, ексдиректор та співвласник «Аркона Газ-Енергія» підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 27, ч.2 ст. 28, ч. 2 ст. 364; ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України.

За версією слідства, шестеро осіб підозрюються в організації схеми з отриманням фірмою «Аркона Газ-Енергія» спецдозволу на користування надрами газоносного родовища в Полтавській області за штучно заниженою вартістю, в результаті чого державі були завдані збитки на суму майже 200 мільйонів гривень.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Дата оприлюднення: 20 серпня 2020, 14:19

Дата останнього оновлення інформації: 20 серпня 2020, 14:15