flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишньому міністру екології та природних ресурсів обрали запобіжний захід

18 серпня 2020, 10:59
Учора, 17 серпня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання прокурора та обрала запобіжний захід колишньому міністру екології та природних ресурсів у вигляді тримання під вартою. 
 
Ураховуючи, що підозрюваного оголошено в міжнародний розшук, після його затримання і не пізніше як через 48 годин з часу його доставки до місця кримінального провадження питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід підлягає розгляду слідчим суддею, судом за його участю у встановленому законом порядку.
 
Нагадаємо, ексміністр екології та природних ресурсів підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України. За версією слідства, колишній високопосадовець попередньої влади хотів «домовитися» із керівництвом НАБУ та САП про закриття кримінального провадження, у якому йому сформульовано підозру. За закриття провадження керівникам правоохоронних органів пропонували неправомірну вигоду у сумі 6 млн доларів США.
 
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 18 серпня 2020, 11:07

Дата останнього оновлення інформації: 18 серпня 2020, 10:59