flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС повернув клопотання прокурору щодо відсторонення від посади Голови ДСА України

18 серпня 2020, 09:29

У понеділок, 17 серпня, до початку розгляду клопотання по суті про відсторонення від посади Голови Державної судової адміністрації України, детектив заявив клопотання про приєднання до матеріалів судового провадження шостого тому, яке є невід’ємною частиною клопотання, оскільки у ньому містяться необхідні для розгляду документи. Поряд із цим, раніше детектив подав клопотання про відсторонення підозрюваного від посади у 5 томах, яке погоджене із прокурором. Детектив пояснив, що раніше не міг подати до клопотання шостий том, оскільки фізично не мав цих матеріалів.

Слідча суддя ВАКС дійшла до висновку, що вказане клопотання не відповідає вимогам ст. 155 КПК України, оскільки до клопотання не додано всі матеріали, якими слідчий обгрунтовує доводи клопотання. Також відсутні документи, які підтверджують надання підозрюваному копій усіх матеріалів, що обґрунтовують клопотання. Крім того, додатково надані матеріали всупереч вимогам статей 40, ч.1 ст. 155 КПК України не містять погодження із прокурором.

Враховуючи наведене, слідча суддя ВАКС постановила повернути клопотання про відсторонення від посади підозрюваного прокурору. Ухвала оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, Голова ДСА України підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 КК України, ч. 1 ст. 369-2 КК України, ст. 351-2 КК України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 18 серпня 2020, 09:42

Дата останнього оновлення інформації: 18 серпня 2020, 09:29