flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному у справі ТОВ «Аркона Газ-Енергія»

14 серпня 2020, 09:59

У четвер, 13 серпня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до колишнього заступника директора з виробництва, економіки та загальних питань Українського державного геологорозвідувального інституту запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. У період часу з 22:00 до 6:00 підозрюваному заборонили залишати місце свого проживання без дозволу слідчого (детектива), прокурора або суду.

На нього також поклали такі процесуальні обов’язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з зазначеними в ухвалі особами; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю (браслет).

Строк дії обов’язків – до 13 жовтня 2020 включно.

Колишнього заступника директора з виробництва, економіки та загальних питань Українського державного геологорозвідувального інституту підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України.

Нагадаємо, за версією слідства, у 2017 році шестеро осіб організували схему, за якою фірма «Аркона Газ-Енергія» отримала спецдозвіл на користування надрами газоносного родовища у Полтавській області за штучно заниженою вартістю. У результаті таких дій державі завдані збитки у розмірі майже 200 млн грн.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 14 серпня 2020, 10:06

Дата останнього оновлення інформації: 14 серпня 2020, 09:59