flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід ексначальникові управління ГУ Національної гвардії України

11 серпня 2020, 14:33

У понеділок, 10 серпня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду застосував до ексначальника одного з управлінь Головного управління Національної гвардії України запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

На підозрюваного покладено додаткові процесуальні обов’язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; не залишати населений пункт, у якому він зареєстрований, проживає чи перебуває, без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Строк дії обов`язків – до 10 жовтня 2020 року.

Колишнього начальника управління ГУ НГУ підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.28, ч.2 ст.366 КК України.

За версією слідства, у 2017 році п’ятеро осіб, серед яких бенефіціар ТОВ, начальник фінансового відділу управління розквартирування і капітального будівництва логістики ГУ Нацгвардії, начальник управління розквартирування і капітального будівництва логістики ГУ Нацгвардії, директор ТОВ - переможця конкурсу, представник директора ТОВ, організували схему закупівлі для військовослужбовців Національної гвардії України квартир, непридатних до проживання.

Під час процедури закупівлі житла, відповідальні особи заявили про необхідність закупівлі максимальної кількості квартир на території Київської області, де знаходилися квартири фірми, із якою попередньо була змова.

Після перемоги у конкурсі Національна гвардія уклала договори про придбання квартир із «потрібною» фірмою, всупереч тому, що житло не відповідало мінімальним вимогам до житлових приміщень. Про це всім учасникам було достеменно відомо. На підставі договорів та актів приймання-передачі квартир у 2017 році на рахунок фірми Нацгвардія перерахувала понад 17,3 млн грн бюджетних коштів.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду

Дата оприлюднення: 11 серпня 2020, 14:40

Дата останнього оновлення інформації: 11 серпня 2020, 14:33