flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС відклав розгляд справи ексміністра енергетики через неявку прокурора та захисника

10 серпня 2020, 19:22

У понеділок, 10 серпня, у Вищому антикорупційному суді був запланований розгляд справи за обвинуваченням колишнього міністра енергетики у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) КК України.
На судове засідання з’явився лише обвинувачений. Прокурор та захисник надали суду відповідні клопотання про неявку на судове засідання через перебування у відпустках.

Колегія суддів ВАКС відклала розгляд справи на завчасно визначену та узгоджену зі сторонами дату та час. Наступне судове засідання призначене на 14 серпня 2020 року о 14:00.

Окрім цього, судді постановили звернутися до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Центру вторинної безоплатної правової допомоги щодо забезпечення належної участі прокурора та захисника в судовій справі.
Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 11 серпня 2020, 08:32

Дата останнього оновлення інформації: 11 серпня 2020, 08:22