flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив строк тримання під вартою підозрюваному у справі про надання неправомірної вигоди керівництву антикорупційних органів

10 серпня 2020, 12:46

У суботу, 8 серпня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора та продовжив першому заступнику начальника Головного управління Державної податкової служби в Києві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави у сумі 42 040 000 гривень. Строк дії ухвали – до 7 жовтня 2020 року включно. У разі внесення застави на підозрюваного покладаються процесуальні обов’язки. 

Нагадаємо, вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 369 КК України. Підозрюваного, спільно з двома іншими особами, затримано правоохоронними органами. За версією слідства, вони пропонували НАБУ і САП 6 млн доларів США неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження, в якому фігурує ексміністр екології.

Наразі підозрюваного відсторонено з посади першого заступника начальника Головного управління Державної податкової служби в Києві.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 10 серпня 2020, 12:53

Дата останнього оновлення інформації: 10 серпня 2020, 12:46