flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід директору одного з департаментів Харківської ОДА

07 серпня 2020, 15:43

У четвер, 6 серпня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора та обрав директору одного з департаментів Харківської обласної державної адміністрації запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 630 600 гривень. Строк дії ухвали до 2 жовтня 2020 року включно. 

У разі внесення застави на підозрюваного покладаються наступні процесуальні обов’язки: прибувати за першим викликом до слідчого, прокурора та суду; не відлучатись із населеного пункту, де він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами з приводу обставин кримінального провадження, крім своїх захисників, слідчих, детективів, прокурорів, слідчого судді, суду; носити електронний засіб контролю.

Нагадаємо, чиновника Харківської ОДА підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15 ч. 4 ст.190, ч. 4 ст.27, ч. 2 ст.15, ч. 1 ст.369 КК України. За версією слідства, підозрюваний обіцяв підприємцю підключити електроустановки його компанії до електромережі. Під час отримання неправомірної вигоди у сумі 1,32 млн гривень його затримали правоохоронні органи.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Дата оприлюднення: 07 серпня 2020, 15:50

Дата останнього оновлення інформації: 10 серпня 2020, 13:47