flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВАКС обрали запобіжний захід ще одному підозрюваному у справі про «Широкий лан»

04 серпня 2020, 10:04

У понеділок, 3 серпня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду застосувала до ексначальника відділу технічного нагляду за будівництвом Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України запобіжний захід у вигляді домашнього нічного арешту на строк до 30 вересня. Підозрюваному заборонили залишати місце свого проживання із 22:00 хв до 06:00 хв, крім випадків, пов’язаних із його викликом до слідчого, прокурора або суду.

На нього також поклали такі обов’язки: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за першою вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому він зареєстрований і проживає, без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками у кримінальному провадженні; здати на зберігання до територіального підрозділу Державної міграційної служби України свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю (браслет).

Працівники органу Національної поліції з метою контролю за його поведінкою мають право з’являтися в його житло, вимагати надати усні чи письмові пояснення з питань, пов’язаних із виконанням покладених на нього зобов’язань, використовувати електронні засоби контролю.

Колишнього начальника відділу підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 27, ч. 1 ст. 366 КК України.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронні органи повідомили про підозру 3 колишнім посадовцям Збройних сил України та 2 представникам приватного товариства. За версією слідства, у 2017-2018 роках вказані особи організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області. Роботи з облаштування полігону фактично не були виконані, але кошти перерахували на рахунки компанії. У результаті таких дій, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн гривень.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 04 серпня 2020, 10:10

Дата останнього оновлення інформації: 04 серпня 2020, 10:04