flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжний захід підозрюваному у справі військового полігону «Широкий лан»

03 серпня 2020, 15:37

У понеділок, 3 серпня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід ексначальнику управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об'єктів Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України у вигляді застави у розмірі 420 400 гривень.

На підозрюваного також покладено процесуальні обов’язки: прибувати за першою вимогою до детектива, прокурора, слідчого судді, суду; не відлучатися із населеного пункту без дозволу; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування  з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю. Строк дії ухвали – до 03 жовтня 2020 року включно.

Нагадаємо, правоохоронні органи повідомили про підозру 3 колишнім посадовцям Збройних сил України та 2 представникам приватного товариства. За версією слідства,  у 2017-2018 роках вказані особи організували прийом робіт та послуг з облаштування польового табору «Широкий лан» у с. Улянівка Миколаївської області. Роботи з облаштування польового табору фактично не були виконані, але кошти перерахували на рахунки компанії. Як наслідок, державі було завдано збитків на суму понад 37 млн гривень.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 03 серпня 2020, 15:44

Дата останнього оновлення інформації: 03 серпня 2020, 15:37