flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За майже рік роботи ВАКС ухвалив 14 вироків, причому більшість була ухвалена за останні кілька місяців

29 липня 2020, 16:08

5 вересня виповниться рік з початку процесуальної діяльності Вищого антикорупційного суду. За майже рік роботи ВАКС ухвалив 14 вироків, причому більшість була ухвалена за останні кілька місяців. Якщо не брати до уваги угоди, то суд визнав винуватими 6 осіб та невинуватим – одну особу. Про це повідомив заступник голови Вищого антикорупційного суду Євген Крук на II Міжнародному кримінально-правовому форумі, який відбувся сьогодні, 29 липня, у Києві.

 

«Зауважу, що показник виправдувальних вироків у ВАКС навіть з урахуванням угод про визнання винуватості (7,14%) перевищує середній показник по країні, хоча, як відомо, він повільно, але зростає і на 2019 становить 1,18%» - додав Євген Крук.

 

Заступник голови ВАКС наголосив на тому, що на розгляді в суді перебуває 172 провадження. За середньостатистичними даними, колегії суддів, а їх шестеро у ВАКС, усі разом призначають 8-12 слухань щодня. На кожне судове засідання колегія суддів відводить по півдня. Щоправда, вони відбуваються лише за умови, що всі учасники провадження з’являться у судове засідання.

 

Зараз судді ВАКС проводять увесь робочий час у судових засіданнях, а інколи навіть і понаднормово, щоб забезпечити розумні строки у справах. Позаробочий час витрачається на вивчення матеріалів справи та підготовку повних текстів процесуальних рішень.

 

Підсумовуючи, Євген Крук відмітив, що всі антикорупційні органи своєю щоденною, професійною та злагодженою працею відновлюють законність та справедливість в країні.

Дата оприлюднення: 29 липня 2020, 16:15

Дата останнього оновлення інформації: 29 липня 2020, 16:08