flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС надав обвинуваченим у справі ДП «НАЕК «Енергоатом» та ДП «СхідГЗК» час на пошук нових захисників

21 липня 2020, 09:07

У понеділок, 20 липня, у Вищому антикорупційному суді відбулось чергове судове засідання у справі щодо заволодіння коштами ДП «НАЕК «Енергоатом» та ДП «СхідГЗК». Обвинуваченими у цій справі є 8 осіб, серед яких - екснардеп.

Під час судового розгляду обвинувачені заявили про відмову від своїх захисників. Колегія суддів ВАКС прийняла цю відмову. Відтепер у обвинувачених є три дні для залучення нових захисників. Якщо обвинувачені не залучатимуть інших захисників, захисники будуть залучені у порядку, передбаченому ст. 49 КПК України, для здійснення захисту за призначенням.

Нагадаємо, обвинуваченим інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" на загальну суму 6 млн 400 тисяч гривень та заволодіння коштами ДП "СхідГЗК" у розмірі 17,28 млн доларів США.

Під час попереднього судового засідання поведінка захисників обвинувачених була показово неналежною. Через це колегія суддів звернулась до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності 5 адвокатів.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 21 липня 2020, 09:15

Дата останнього оновлення інформації: 21 липня 2020, 10:19