flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ще одному посадовцю Кіровоградської ОДА обрали запобіжний захід

30 червня 2020, 10:35

У суботу, 27 червня, слідчий суддя ВАКС застосував до службової особи Кіровоградської ОДА запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб. Суддя також визначив підозрюваному заставу у розмірі 5000 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб - 10 млн 135 тис грн.

У разі внесення застави, на підозрюваного покладаються такі обов'язки: прибувати до слідчого, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за кожною вимогою; не відлучатися із Кропивницького без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти слідчого, прокурора та суд про зміну свого місця проживання; утриматися від спілкування із будь-якими особами з приводу обставин, викладених у письмовому повідомленні про підозру; носити електронний засіб контролю (браслет).

Термін дії обов'язків - 2 місяці з моменту внесення застави.

Нагадаємо, 25 червня 2020 року детективи НАБУ спільно із представниками СБУ та ГУ БКОЗ, за процесуального керівництва САП, викрили службових осіб Кіровоградської ОДА на отриманні неправомірної вигоди.

За версією слідства, чиновники запропонували керівникові регіонального осередку одного з органів державної влади надати їм неправомірну вигоду в 1,8 млн грн в обмін на невчинення перешкод у його діяльності. Кошти мали передаватися траншами.

Перший транш у 100 тис. грн посадовці ОДА отримали в червні 2020 року, що зафіксовано в матеріалах слідства. Під час передачі другого траншу їх затримали.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 30 червня 2020, 10:38

Дата останнього оновлення інформації: 30 червня 2020, 10:35