flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовче засідання у справі про надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна перенесли через неявку адвокатів

19 червня 2020, 15:45

Сьогодні, 19 червня, у Вищому антикорупційному суді не відбулося підготовче судове засідання у справі про надання неправомірної вигоди голові Фонду держмайна. Причина - неявка захисників одного із обвинувачених.

Адвокати направили до суду клопотання про відкладення розгляду справи. Втім, колегія суддів ВАКС визнала причини неявки неповажними, оскільки встановила, що захисників повідомляли про дату та час судового розгляду вчасно.

Під час засідання прокурор подав до суду клопотання про продовження строку тримання під вартою цього обвинуваченого (детальніше про запобіжні заходи у цій справі: https://hcac.court.gov.ua/hcac/pres-centr/news/881264/) та запропонував призначити йому захисника із Регіонального центру надання безоплатної правової допомоги на постійній основі. Суд доручив відповідному центрові призначити адвоката лише для проведення окремої процесуальної дії, тобто, для розгляду клопотання про продовження запобіжного заходу обвинуваченому.
Проведення підготовчого засідання у цій справі заплановано на 10:00 22 червня 2020 року.

Нагадаємо, за версією слідства, обвинувачені пропонували 5 млн доларів США голові ФДМУ за призначення певної людини на посаду директора ПАТ «Одеський припортовий завод», 99,5% акцій якого належать державі.

Обвинувачених, разом із іншими особами, правоохоронні органи затримали одразу після надання першої частини неправомірної вигоди у сумі 50 000 доларів США. Дії обвинувачених кваліфіковано за ч. 4 ст. 369 КК України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 19 червня 2020, 15:47

Дата останнього оновлення інформації: 19 червня 2020, 15:45