flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС виніс обвинувальний вирок у справі депутата Київської облради

15 червня 2020, 13:21

Сьогодні, 15 червня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала винуватим депутата Київської обласної ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України. Судом встановлено, що депутат Київоблради у квітні 2019 отримав неправомірну вигоду за вплив на співробітників правоохоронних органів, прокуратури та суду з метою повернення арештованого майна. Такі дії депутата були поєднані зі створенням умов, які кваліфіковані судом як вимагання.

Колегія суддів призначила покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років з конфіскацією частини майна, а саме автомобіля.

Вирок може бути оскаржено протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 15 червня 2020, 13:27

Дата останнього оновлення інформації: 15 червня 2020, 13:21