flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС залишив ексзаступника міністра з питань тимчасово окупованих територій під домашнім арештом

26 травня 2020, 16:10

Сьогодні, 26 травня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду провела підготовче засідання у справі за обвинуваченням ексміністра з питань окупованих територій та його ймовірного спільника.

Під час судового засідання колегія суддів задовольнила клопотання прокурора САП та продовжила підозрюваному ексзаступнику міністра запобіжний захід у вигляді домашнього арешту із забороною залишати житло в нічний час із 22:00 до 6:00 ранку ще на 60 діб – до 25 липня 2020 року включно.

Йому також продовжили строк дії покладених обов’язків: прибувати до суду за кожним його викликом; утримуватися від спілкування із обвинуваченим та свідками; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну; носити електронний засіб контролю.

Імовірному спільникові ексзаступника міністра суд також продовжив строк тримання під домашнім арештом, змінивши заборону залишати житло цілодобово на заборону залишати житло в нічний час із 22:00 до 06:00. Строк дії запобіжного заходу - 2 місяці.

Він також зобов’язаний: прибувати до суду за кожним його викликом; не відлучатися із Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування із обвинуваченим та свідками; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

Розгляд даного кримінального провадження по суті заплановано на 1 червня 2020 року на 09:00.

Нагадаємо, ексзаступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та його ймовірного спільника обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст.27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 КК України.
За версією слідства, підозрювані вимагали понад 1 мільйон доларів США за надання певних послуг.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 26 травня 2020, 16:11

Дата останнього оновлення інформації: 26 травня 2020, 16:10