flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС продовжив строк діі обов’язків ще трьом підозрюваним у справі щодо розмитнення товарів за заниженими цінами

19 травня 2020, 09:07

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду продовжив строк дії процесуальних обов’язків, покладених на трьох осіб, які підозрюються у справі щодо розмитнення імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами.

Так, відповідно до ухвали слідчого судді ВАКС, працівник офісу одеського бізнесмена зобов’язаний: прибувати за кожною вимогою до прокурора, детектива, слідчого судді та суду; не відлучатися з Одеської області без дозволу прокурора, слідчого, слідчого судді та суду; повідомляти прокурора, детектива чи суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонний паспорт.

Інспектор митного посту «Столичний» зобов’язаний: прибувати за кожною вимогою до прокурора, детектива, суду; повідомляти прокурора, детектива та суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування щодо обставин кримінального провадження з іншими підозрюваними; здати на зберігання закордонний паспорт.

Строк дії вказаних ухвал - до 18 липня включно.

Ексдиректор Департаменту адміністрування митних платежів ДФС зобов’язана: прибувати за першим викликом до прокурора, детектива, слідчого судді, суду; не відлучатися з території України без дозволу прокурора, слідчого, слідчого судді або суду; повідомляти прокурора, детектива та суд про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з будь-якими особами щодо обставин підозри у кримінальному провадженні, крім своїх захисників, слідчих, прокурорів, слідчого судді та суду; здати на зберігання закордонний паспорт. Строк дії ухвали - до 14 липня включно.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2019 року правоохоронні органи затримали 11 осіб, серед яких – чиновники ДФС і митниці, у справі щодо незаконної схеми з розмитнення імпортованих товарів.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 19 травня 2020, 09:11

Дата останнього оновлення інформації: 19 травня 2020, 09:07