flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді з Львівщини, який підозрюється в отриманні неправомірної вигоди, ВАКС обрав цілодобовий домашній арешт

06 травня 2020, 12:00

Сьогодні, 6 травня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду обрала запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту в.о. голови Турківського районного суду Львівської області, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.

На підозрюваного покладено ряд процесуальних обов’язків: прибувати до детектива, прокурора та суду за кожною вимогою; повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; не відлучатися із Турківського району Львівської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;
утримуватися від спілкування із свідками у кримінальному провадженні; носити електронний засіб контролю. Строк діі обов’язків - до 2 червня 2020 року включно.

За версією слідства, суддя просив та отримав від особи неправомірну вигоду в розмірі 500 доларів США за закриття провадження в справі про адміністративне правопорушення.

Зазначимо, що підозрюваний раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності. Так, у Вищому антикорупційному суді триває судовий розгляд за обвинуваченням зазначеного судді у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Рішенням Вищої ради правосуддя вказану особу було тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 07 травня 2020, 17:34

Дата останнього оновлення інформації: 07 травня 2020, 17:31