flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС залишив під цілодобовим домашнім арештом “помічника” ексзаступника МінТОТ

07 квітня 2020, 12:47

Сьогодні, 7 квітня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду задовольнив клопотання прокурора щодо продовження запобіжного заходу у вигляді цілодобового  домашнього арешту “помічнику” ексзаступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

Підозрюваному продовжено строк дії обов’язків на два місяці, тобто до 9 червня 2020 року включно. Підозрюваний зобов’язаний цілодобово не залишати місце  постійного проживання без дозволу детектива, прокурора або суду; прибувати до детектива, прокурора або суду за кожним їхнім викликом та вимогою; не відлучатися із м. Києва без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детектива, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та/ або роботи; утриматися від спілкування із підозрюваним та свідками; здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон.

Дії вказаної особи кваліфіковано за ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 369, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 369 КК України.

Нагадаємо, підозрюваного та колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб правоохоронні органи затримали у серпні минулого року в справі про вимагання $1,1 млн неправомірної вигоди.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 07 квітня 2020, 13:00

Дата останнього оновлення інформації: 07 квітня 2020, 12:47