flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС звернув у дохід держави 80 млн грн застави, внесеної за експрезидента «Укрбуд»

03 квітня 2020, 17:35

У п’ятницю, 3 квітня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора САП і ухвалив звернути у дохід держави та зарахувати до спеціального фонду Державного бюджету України заставу, внесену заставодавцем за колишнього президента державної корпорації "Укрбуд" у розмірі 80 млн гривень.

Окрім цього, слідчий суддя обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 100 млн гривень. На підозрюваного покладено ряд обов’язків: прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за кожною вимогою; не відлучатися з населеного пункту, в якому він зареєстрований, проживає або перебуває без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утриматися від спілкування з іншими підозрюваними у вказаному кримінальному провадженні; утриматися віз спілкування зі свідками; здати на зберігання паспорт та інші документи для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю. Строк діі обов’язків до 14 травня 2020 року.

Зауважимо, відповідно до ч. 4 ст. 352 КПК України, онлайн-трансляція судового засідання була неможлива, оскільки допитували свідків.

Нагадаємо, колишній народний депутат та експрезидент державної корпорації  "Укрбуд" підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

За версією слідства, ГУ Нацгвардії України та компанія-забудовник "Укрбуд" уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс. Натомість, Нацгвардія мала отримати там 50 квартир та 30 паркомісць. Проте, у 2016-2017 роках, сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Як встановила проведена експертиза, вартість квартир на околиці на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінили квартири на Печерську.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 03 квітня 2020, 17:59

Дата останнього оновлення інформації: 03 квітня 2020, 18:09