flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС змінив запобіжний захід юристу, обвинуваченому у справі ДП «Нацпроект «Повітряний експрес»

17 березня 2020, 18:24

Сьогодні, 17 березня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду змінила запобіжний захід юристу, обвинуваченому у справі ДП «Нацпроект «Повітряний експрес», на цілодобовий домашній арешт. Нагадаємо, він перебував під вартою із 3 вересня 2016 року.

Нагадаємо, вказана особа обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. За версією сторони обвинувачення, він перерахував 81,95 млн грн від ДП «Нацпроект «Повітряний експрес»на рахунки підконтрольних компаній. У подальшому, вказані кошти були зняті та розподілені між учасниками схеми.

На обвинуваченого також покладено ряд обов’язків: носити електронний засіб контролю; прибувати до суду за кожною вимогою; не відлучатися з місця проживання без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками у даному кримінальному провадженні та іншим обвинуваченим; здати на зберігання всі свої паспорти для виїзду за кордон. Термін дії обов’язків – до 16 травня 2020 року.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 17 березня 2020, 18:27

Дата останнього оновлення інформації: 17 березня 2020, 18:24