flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВАКС обрали запобіжний захід експомічниці міського голови Одеси

13 березня 2020, 09:25

Учора, 12 березня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду обрала запобіжний захід колишній помічниці міського голови Одеси у вигляді тримання під вартою. Експомічницю підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку упродовж 5 днів із дня оголошення ухвали. Повний текст буде оголошено 13 березня о 12 год 50 хв.

Підозрювана досі знаходиться у розшуку, після її затримання слідчий суддя за участю підозрюваної не пізніше ніж за 48 годин розпочинає розгляд питання про застосування обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою або його зміну на більш м`який запобіжний захід, про що постановляє ухвалу.

Нагадаємо, наприкінці січня цього року Національне антикорупційне бюро України оголосило експомічницю міського голови Одеси в розшук. ЇЇ, разом із групою осіб, підозрюють у заволодінні понад 92 мільйонами гривень з міського бюджету Одеси. За версією слідства, підозрювані купили приміщення заводу «Краян» за вдвічі завищеною ціною.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 13 березня 2020, 09:31

Дата останнього оновлення інформації: 13 березня 2020, 09:25