flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовче засідання у справі про ймовірну розтрату 58 млн грн Міноборони перенесено на 2 квітня

10 березня 2020, 15:36

Сьогодні, 10 березня, у Вищому антикорупційному суді розпочалося підготовче судове засідання за обвинуваченням ексзаступника міністра оборони та ще п’ятьох осіб. Їх обвинувачують у розтраті державних коштів у особливо великому розмірі під час закупівлі палива для Міністерства оборони України.

На початку засідання прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив клопотання про відвід колегії суддів. Причина – судді можуть бути упередженими у прийнятті рішень, оскільки у 2019-му повернули обвинувальний акт прокуророві, який містив ряд порушень. Втім, клопотання не задовольнили. Проте, судове засідання перенесли через відсутність двох захисників обвинуваченого, явка яких обов’язкова.

Наступна дата проведення підготовчого засідання – 2 квітня 2020 року о 09:00. Адреса: м. Київ, проспект Перемоги. 41.

Нагадаємо, ексзаступника міністра оборони України, директора та працівника відділу Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони, службовця Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони та представника ТОВ «Трейд Коммодіті» обвинувачують у вчинені злочину, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

А кінцевого власника ТОВ «Трейд Коммодіті» – у вчинені злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27 (організація злочину) та ч. 5 ст. 191 ККУ (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

За версією прокурора, через неправомірні дії обвинувачених осіб, державі завдано шкоди у розмірі понад 58 мільйонів гривень.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 10 березня 2020, 15:39

Дата останнього оновлення інформації: 10 березня 2020, 15:36