flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС змінив запобіжний захід депутату Одеської облради

05 березня 2020, 16:42

У четвер, 5 березня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду застосувала до депутата Одеської обласної ради запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Нагадаємо, вказаний депутат підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України та ч. 3. ст. 209 (легалізація (відмивання) грошових коштів, здобутих злочинним шляхом) КК України.

Ухвалою слідчого судді ВАКС підозрюваному раніше обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 5 млн гривень. Відповідно до вимог ст. 182 КПК України, підозрюваний зобов’язаний не пізніше п’яти днів з дня обрання запобіжного заходу у вигляді застави внести кошти на відповідний рахунок або забезпечити їх внесення заставодавцем та надати документ, що це підтверджує, слідчому, прокурору, суду. Через те, що застава не була внесена у передбачений законодавством строк, ВАКС обрав інший запобіжний захід.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 05 березня 2020, 16:45

Дата останнього оновлення інформації: 05 березня 2020, 16:42