flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС змінив запобіжний захід ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій

30 січня 2020, 15:40

Сьогодні, 30 січня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду змінила запобіжний захід у виді тримання під вартою ексзаступникові міністра з питань тимчасово окупованих територій та застосувала до нього запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту. Також підозрюваний зобов’язаний носити електронний засіб контролю (браслет).

На підозрюваного покладені додаткові зобов’язання: цілодобово не залишати місце постійного проживання; прибувати до прокурора, детектива або суду за кожним їх викликом або вимогою; утримуватися із підозрюваними та свідками у даному кримінальному провадженні; здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд із України.

Відповідно до ухвали, підозрюваного зобов’язані негайно звільнити з-під варти та доставити до місця постійного проживання. Доставити ексзаступника міністра з питань тимчасово окупованих територій до місця проживання доручено Національному антикорупційному бюро України.

Нагадаємо, ексзаступника міністра та його помічника підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 369-2 КК України. За версією слідства, підозрювані вимагали понад 1 мільйон доларів США за надання певних послуг.

У листопаді 2019 року Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід ексзаступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 6 млн грн.

24 грудня 2019 року ВАКС продовжив строк дії запобіжного заходу підозрюваному та зменшив суму застави із 6 до майже 2 мільйонів гривень (https://hcac.court.gov.ua/hcac/pres-centr/news/857773/). До сьогоднішнього дня ексчиновник перебував під вартою у СІЗО.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 30 січня 2020, 15:43

Дата останнього оновлення інформації: 30 січня 2020, 16:59