flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Керівниці Головного управління Державної податкової служби Одещини обрали запобіжний захід

16 січня 2020, 15:15

Сьогодні, 16 січня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду обрала запобіжний захід виконуючій обов’язки начальника Головного управління Державної податкової служби Одещини у виді тримання під вартою строком до 2 березня 2020 року з альтернативою внесення застави в розмірі 904 тис. гривень.

У разі внесення застави на неї будуть покладені додаткові обов'язки: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця роботи та проживання; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний засіб контролю.

Дії підозрюваної кваліфіковано за ч. 3 ст. 369 КК України.

Нагадаємо, в.о. начальниці ГУ ДПС Одещини підозрюють у пропозиції та наданні 25 тис доларів США неправомірної вигоди керівнику структурного підрозділу регіональної прокуратури. За версією слідства, прокуратура Одещини щомісячно мала отримувати неправомірну вигоду у розмірі 25 тис доларів США. Натомість, прокурор мав не перешкоджати протиправній діяльності працівників ДПС, пов’язаної із отриманням неправомірної вигоди від підприємців, та не притягувати податківців до відповідальності.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 16 січня 2020, 15:20

Дата останнього оновлення інформації: 16 січня 2020, 15:15