flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міському голові Львова обрано запобіжний захід

27 листопада 2019, 22:05

27 листопада слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід міському голові Львова у вигляді застави в розмірі 550 прожиткових мінімумів для працездатних осіб – 1 млн 56 тис 550 грн.

Очільника міської ради Львова підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Під час засідання прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявили, що у підозрі йде мова про зловживання під час операцій із виділенням земельних ділянок, які розташовані на території Рясне-Руської сільської ради Львівської області під забудову для індустріального парку. За версією слідства, протиправні дії голови Львівської міськради нанесли державі та громаді збитків у розмірі 93 млн 510 тис 10 гривень.

Натомість, захист і сам підозрюваний заперечували наявність складу злочину у вказаних діях.

Окрім запобіжного заходу, на підозрюваного покладено додаткові обов’язки: прибувати до прокурора, слідчого, суду за кожною вимогою, повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у кримінальному провадженні та свідками.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Дата оприлюднення: 28 листопада 2019, 09:35

Дата останнього оновлення інформації: 28 листопада 2019, 09:31