flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Колишньому посадовцю держрегулятора обрано запобіжний захід

15 листопада 2019, 13:40

Слідча суддя Вищого антикорупційного суду обрала запобіжний захід експершому заступнику глави НБУ у вигляді застави у сумі 5 млн гривень. Також на підозрюваного покладено обов’язки – прибувати на першу вимогу до слідчого або прокурора, не відлучатися з населеного пункту в якому він проживає, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на в’їзд та виїзд з України, носити електронний засіб контролю.

Колишній перший заступник глави Національного банку України підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, слідчі судді #ВАКС вже обрали запобіжні заходи шістьом підозрюваним у справі щодо заволодіння 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України ПАТ «ВіЕйБі Банк».

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 15 листопада 2019, 17:12

Дата останнього оновлення інформації: 15 листопада 2019, 17:12