flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Роз’яснення судді-спікера ВАКС Інни Білоус щодо обраного запобіжного заходу одному з підозрюваних у справі про заволодіння стабілізаційним кредитом НБУ

13 листопада 2019, 19:08

Слідча суддя #ВАКС у відкритому судовому засіданні розглянула клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою до експершого заступника начальника ГУ НБУ у м. Києві та Київській області.

Він підозрюється у пособництві у заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).

Клопотання задоволено частково: до підозрюваного застосовано запобіжний захід у виді цілодобового домашнього арешту.

Встановивши обґрунтованість підозри та наявність певних ризиків щодо перешкоджання цією особою досудовому розслідуванню, слідча суддя дійшла висновку про необхідність застосування запобіжного заходу.

Разом з тим, тримання під вартою виявилось явно непропорційним та занадто обтяжливим заходом забезпечення кримінального провадження.

Суддя взяла до уваги стан здоров’я підозрюваного, а саме наявність хронічних хвороб та ІІ-ої групи інвалідності, а також його 64-річний вік.

Оцінивши в сукупності всі наведені обставини, слідча суддя установила, що тримання підозрюваного під вартою може заподіяти непоправної шкоди його здоров’ю, тоді як наявним ризикам об'єктивно можна запобігти шляхом застосування цілодобового домашнього арешту в сукупності з обов’язком носити електронний засіб контролю та здати свої документи для виїзду за кордон.

Дата оприлюднення: 14 листопада 2019, 16:09

Дата останнього оновлення інформації: 14 листопада 2019, 15:52