flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС обрав запобіжні заходи трьом підозрюваним у справі про заволодіння стабкредитом НБУ

13 листопада 2019, 12:24

Слідчі судді Вищого антикорупційного суду продовжують обирати запобіжні заходи підозрюваним у заволодінні 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України ПАТ «ВіЕйБі Банк».

За результатами розгляду клопотань наразі взято під варту на 60 днів із альтернативою внесення застави у розмірі 15 млн 368 тисяч гривень ексдиректора генерального департаменту банківського нагляду Національного банку.

Також взято під варту із альтернативою внесення застави у розмірі 1 152 516 гривень колишнього заступника голови правління ВіЕйБі банку.

Обрано запобіжний захід колишньому начальнику Головного управління Національного банку України по м. Києву і Київській області у виді цілодобового домашнього арешту із покладенням обов’язків – прибувати на першу вимогу до слідчого або прокурора, не відлучатися з території Київської області, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи, утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками, здати на зберігання до відповідних органів державної влади свої паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України, носити електронний засіб контролю.

Згідно з частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Дата оприлюднення: 13 листопада 2019, 12:28

Дата останнього оновлення інформації: 13 листопада 2019, 12:24