flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер ВАКС Катерина Сікора про результати засідання у кримінальному провадженні, обвинуваченими у якому є ексголова фракціі та екснардеп від «Партії Регіонів», а також колишній народний обранець від Компартії України:

24 вересня 2019, 17:28

Колегією суддів було постановлено ухвалу про внесення подання до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду про направлення вказаного кримінального провадження з ВАКС до іншого суду.

Вважаю обов’язковим уточнення: ВАКС не відмовився розглядати справу. Колегія суддів розпочала підготовче судове засідання за цією справою. Одним з питань, які вирішуються на підготовчому судовому засіданні, є питання підсудності кримінального провадження. Без його вирішення перейти до стадії судового розгляду неможливо.

Питання, що буде далі із цією справою, доцільно адресувати прес-службі Апеляційної палати ВАКС після розгляду подання першої інстанції ВАКС про направлення цього кримінального провадження до іншого суду.

Важливо: відтепер до підсудності Вищого антикорупційного суду віднесено ті кримінальні провадження щодо корупційних злочинів, відомості за якими внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань до 22 вересня 2019 року, якщо досудове розслідування здійснюється або здійснювалося НАБУ та закінчено прокурорами САП. Також юрисдикція ВАКС поширюється на кримінальні провадження, за якими досудове розслідування здійснювалось Національним антикорупційним бюро та закінчено прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури незалежно від дати внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Решта критеріїв для визначення підсудності ВАКС залишилась без змін.

 

Дата оприлюднення: 24 вересня 2019, 17:23

Дата останнього оновлення інформації: 24 вересня 2019, 17:28