flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вищий антикорупційний суд поінформував про перебіг підготовки до здійснення правосуддя

18 липня 2019, 20:58

 

Сьогодні, 18 липня відбулося засідання Національної ради з питань антикорупційної політики під головуванням Президента України. Це перше засідання Ради у новому складі, участь в якому взяв в.о. Голови Вищого антикорупційного суду Євген Крук.


Під час свого виступу він підкреслив, що наразі докладаються всі зусилля, щоб Вищий антикорупційний суд (далі - Суд) розпочав свою роботу вчасно – вже 5 вересня цього року.


Одними із першочергових є питання кадрового забезпечення та облаштування приміщень. «Ми оголосили конкурси на 126 вакансій, на які надійшло понад 2800 заяв. Зазначу, що до роботи конкурсної комісії залучені експерти USAID, EUACI та IDLO. Їх присутність, а також повна відкритість проведення усіх відборів забезпечує безпрецедентну максимальну прозорість процесу добору працівників апарату Суду», - підкреслив представник Вищого антикорупційного суду.


Питання із приміщеннями також вирішується - зокрема, отримано дозволи для створення режимно-секретної частини для першої інстанції та апеляції, підписано договори оренди 3 приміщень: на Хрещатику, провулку Хрестовий та проспекті Перемоги. Всі приміщення потребують ремонту та облаштування необхідним для проведення судових засідань матеріально-технічним забезпеченням і технологічним обладнанням, яке забезпечить збереження інформації. Таке обладнання Суд має отримати до кінця літа.


Невизначеним наразі залишається питання предметної підсудності справ, які повинні розглядатися Судом. Наразі до Верховної Ради України Президентом України подано законопроект, який має на меті врегулювати дане питання. Суд розраховує на розгляд даного законопроекту Верховною Радою України до 05 вересня 2019 року.


Сьогоднішнє засідання Національної ради з питань антикорупційної політики за участі представників міжнародних організацій та експертів засвідчило, що Суд впевнено стає важливою ланкою у міжнародній системі боротьби з корупцією і Україна здійснює необхідні для цього кроки.

Дата оприлюднення: 18 липня 2019, 20:53

Дата останнього оновлення інформації: 18 липня 2019, 20:58