flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС зібрав представників Верховного Суду, НАБУ, науковців та експертів, щоб обговорити питання підсудності

21 червня 2019, 15:43

20 червня 2019 року, Київ – Сьогодні відбулася експертна робоча зустріч суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) з представниками інших органів судової влади та антикорупційних органів, науковцями та правовими експертами. Представники ВАКС, Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду і Національного антикорупційного бюро, а також експерти Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Центру політико-правових реформ, Науково-консультативної ради при Верховному Суді та Міжнародної організації права розвитку зібралися, щоб обговорити нагальні питання обсягу і структури предметної підсудності нового антикорупційного суду.

 Обговорення питання підсудності є надважливим для пошуку ефективних рішень, які сприятимуть роботі ВАКС. Адже критерії підсудності визначатимуть, які справи будуть передані на розгляд Суду з початком його роботи 5 вересня. Станом на сьогодні, на розгляд ВАКС планується передати 3592 справи, зокрема 3406 справ до першої інстанції та 186 – до Апеляційної палати. Правові колізії у визначенні підсудності можуть створити суттєве навантаження ще під час запуску Суду, що разом із недостатньо врегульованою процедурою передачі справ матиме негативний вплив на якість роботи ВАКС.

 “Питання підсудності потребує невідкладного вирішення, щоб ВАКС мав змогу повноцінно і ефективно виконувати завдання, поставлені перед ним законом. Маємо час до 5 вересня, щоб внести правову визначеність і вчасно й продуктивно почати роботу”, – прокоментувала голова ВАКС Олена Танасевич.

 “Дякуємо колегам за змістовну дискусію з цього термінового і життєво необхідного для ВАКС питання. Сподіваємося на активне долучення представників як державного, так і громадського сектору до подальших дій з уточнення підсудності ВАКС”, – додав заступник голови ВАКС Євген Крук.

 У структурі ВАКС вже сформована робоча група, яка працює над створенням дорожньої карти з вирішення цього питання та продовжить експертне обговорення можливих наступних кроків.

 

Дата оприлюднення: 21 червня 2019, 15:43

Дата останнього оновлення інформації: 21 червня 2019, 15:43