flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВАКС відзначили переможців наукових робіт до п’ятиріччя здійснення правосуддя

10 жовтня 2024, 10:31

У середу, 9 жовтня, у Вищому антикорупційному суді відбулося нагородження переможців конкурсу наукових робіт до п’ятиріччя здійснення правосуддя ВАКС.

Вітала переможців Голова Вищого Антикорсуду Віра Михайленко. У своєму вітальному слові, вона відзначила високий рівень та професіоналізм наукових робіт учасників конкурсу. «Добре, що попри важкі часи, у нас є молодь, ентузіасти, які продовжують розвивати наукову думку щодо практичних аспектів здійснення правосуддя», - зазначила Віра Михайленко.

Так, перше місце зайняв Дмитро Митчик, студент Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого з роботою на тему: «Визнання доказів недопустимими під час досудового розслідування: проблемні аспекти та шляхи їх подолання».

Друге місце – Владислав Старосельський, студент Національного університету «Києво-Могилянська академія». Він отримав «срібло» із роботою на тему: «Порушення строку звернення з клопотанням про накладення арешту на тимчасово вилучене майно як підстава для відмови у задоволенні клопотання».

Третє місце – розділили дві роботи, які набрали однакову кількість балів. Микола Білошкурський з Національного університету «Одеська юридична академія» з роботою на тему: «Роль і місце Вищого антикорупційного суду в цивільній конфіскації необґрунтованих активів на користь держави: теоретичні і прикладні аспекти».

А також Анатолій Ковальський та Віталій Дубенко, студенти Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого зі спільною роботою на тему: «Деякі питання судового контролю Вищого антикорупційного суду у провадженнях, пов’язаних із віртуальними активами».

У заході також взяли участь інші учасники конкурсу, науковці, судді Верховного Суду, ВАКС, адвокати, представники НАБУ та експерти у галузі кримінальної юстиції.

Нагадаємо, на конкурс, який був оголошений 15 серпня, надійшло 30 робіт. За його результатами Конкурсна комісія визначила переможців. Варто зазначити, що всі роботи були знеособленими і члени конкурсної комісії мали змогу неупереджено оцінити роботи. Наостанок Голова ВАКС повідомила, що такий конкурс буде щорічним, тому чекаємо від молодих науковців в наступному році нових робіт.

Дата оприлюднення: 10 жовтня 2024, 10:33

Дата останнього оновлення інформації: 10 жовтня 2024, 10:31