flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ВАКС зустрілася із Послом Японії в Україні

11 липня 2024, 14:04

Голова Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко зустрілася із Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Його Високоповажністю паном Мацудою Кунінорі.

Пан Посол висловив слова підтримки діяльності Вищого антикорсуду та підкреслив особливу важливість діяльності інституції та здійснення правосуддя у справах, які підсудні ВАКС. Гість також наголосив на досягненнях ВАКС за майже 5 років діяльності.

Очільниця Антикорсуду Віра Михайленко поінформувала про поточні виклики щодо підвищення інституційної спроможності ВАКС. Зокрема, про внесення змін до законодавства щодо одноособового розгляду справ у цивільних та адміністративних провадженнях, необхідність нормативного врегулювання строку повноважень Громадської ради міжнародних експертів. Крім того, Голова ВАКС повідомила про відсутність належного приміщення для роботи ВАКС та АП ВАКС у зв’язку зі збільшенням чисельності суддів та апарату суду.

Надзвичайний і повноважний Посол Японії запевнив у готовності сприяти у подоланні викликів, які стоять перед ВАКС у зв’язку зі збільшенням чисельності суддів та необхідністю належного ресурсного забезпечення діяльності.

Дата оприлюднення: 11 липня 2024, 14:05

Дата останнього оновлення інформації: 11 липня 2024, 14:04