flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Цифровізація правосуддя - важливий крок на шляху до євроінтеграції

03 липня 2024, 15:29

Вищий антикорупційний суд спільно із Національним антикорупційним бюро України та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою успішно реалізує використання електронної системи кримінального провадження, яка забезпечує можливість оперативного опрацювання документів з мінімальними затратами ресурсів.

Так, до ВАКС вже надійшло понад 1000 електронних клопотань через інформаційно-телекомунікаційну систему досудового розслідування (іКейс).

Нагадаємо, з 15 грудня 2023 року ВАКС розпочав промислову експлуатацію системи іКейс. Це розпочалося із прийняття одного виду клопотань - про дозвіл на проведення обшуку житла чи іншого володіння особи в електронному форматі. Надалі Антикорсуд розширив експлуатацію іКейс, розпочавши прийняття клопотань про тимчасовий доступ до речей і документів. На черзі - розвиток системи із забезпеченням доступу до роботи з цифровими матеріалами кримінальних проваджень на стадії апеляційного оскарження та доступу стороні захисту.

Дякуємо надійному партнеру – Антикорупційній ініціативі ЄС (EUACI) за технічну та фінансову підтримку впровадження іКейс.

Дата оприлюднення: 03 липня 2024, 15:22

Дата останнього оновлення інформації: 03 липня 2024, 15:36