flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ВАКС Тетяна Криклива долучилася до конференції з Є-Декларування

28 березня 2024, 19:49

Суддя Вищого антикорупційного суду Тетяна Криклива долучилася до Конференції з Є-Декларування, яка відбулася 28 березня у Києві. Вона взяла участь у сесії, присвяченій деклараційній судовій практиці, зокрема, висвітлила релевантну судову практику щодо розгляду кримінальних проваджень за статтею 366-3 КК України, у яких обвинувачені, як підставу неподання декларації у встановлений Законом України “Про запобігання корупції” спосіб, зазначають існування релігійних переконань, які не дозволяють їм отримати електронний цифровий підпис.

У своєму виступі Тетяна Криклива зауважила, що релігійні переконання, попри їх чутливість, «не можуть бути підставою для ухилення від  виконання вимоги про подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, в електронній формі».

Захід організувала газета «Юридична практика». Участь у конференції взяли також народні депутати України, представники НАБУ, НАЗК, НАДС, міжнародні експерти, представники бізнесу та провідних юридичних компаній.

 

 

Дата оприлюднення: 29 березня 2024, 08:51

Дата останнього оновлення інформації: 29 березня 2024, 08:49