flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Віра Михайленко долучилася до експертної дискусії про боротьбу з корупцією в Україні

12 березня 2024, 16:29

Голова Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко взяла участь у експертній дискусії «Боротьба з корупцією в Україні: прогрес на шляху до членства в ЄС».

Учасники дискусії обговорили інтеграцію України до Європейського Союзу, зокрема, що потрібно виконати у сфері боротьби з корупцією, як кандидату на членство в ЄС. Під час другої сесії учасники обговорили питання запобігання та боротьби з корупцією, про досягнення 2023 року та виклики, які стоять у 2024 року.

«Для подальшого інституційного розвитку ВАКС необхідно вжити низку заходів: 1) вже зараз триває конкурс на 25 вакансій суддів ВАКС, ми очікуємо проведення прозорого конкурсу у якому переможуть найбільш професійні та доброчесні кандидати; 2) ухвалення низки законодавчих змін, зокрема щодо одноособового розгляду частини кримінальних проваджень суддями ВАКС; 3) забезпечення приміщенням для обʼєднання ВАКС, як суду першої інстанції, у одній будівлі, що сприятиме підвищенню організаційної ефективності», - зазначила Віра Михайленко у своєму виступі.

Захід організовано Антикорупційною ініціативою Європейського Союзу в Україні (EUACI).

Дата оприлюднення: 12 березня 2024, 16:30

Дата останнього оновлення інформації: 12 березня 2024, 16:29