flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС ухвалив вирок щодо директора держпідприємства

11 березня 2024, 16:40

У п’ятницю, 08 березня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок на підставі угоди про визнання винуватості. Вироком визнано винуватим директора державного підприємства, що входило в сферу управління Верховної Ради України. Обвинувачений у складі організованої злочинної групи скоїв зловживання службовим становищем всупереч інтересам служби, що могло спричинити тяжкі наслідки інтересам держави у зв’язку з незаконним відчуженням на користь приватного підприємства земельної ділянки з об’єктами нерухомості в одному з районів м. Києва. Злочин було виявлено та припинено детективами НАБУ на стадії замаху.

Суд визнав директора державного підприємства винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 28 – ч. 2 ст. 364 КК України.

У зв’язку з тим, що раніше не судимий обвинувачений визнав свою вину, щиро покаявся, активно сприяв розкриттю злочинів, та співпрацюючи з прокурором, добровільно викрив інших співучасників злочину, судом було призначено покарання у виді позбавлення волі строком 3 роки. Особу також позбавлено права обіймати посади, пов’язані з управлінням державними підприємствами строком на 1 рік, зі штрафом у розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить  8500 гривень.

На підставі ч. 2, 3 ст. 75 КК України засудженого звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням. Йому встановлений іспитовий строк 1 рік, та відповідно до ст. 76 КК України покладено певні обов’язки.

Ухвалою слідчого судді ВАКС був накладений арешт із забороною відчуження, розпорядження та користування на належні державі земельну ділянку, виробничі та адміністративно-побутові будівлі, споруди, приміщення із розміщеним у них обладнанням виробничої бази та інженерні мережі в одному з районів Києва. Накладення арешту не дало довести умисел із незаконного заволодіння державним майном до кінця.

Вирок може бути оскаржений упродовж тридцяти днів із дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Дата оприлюднення: 12 березня 2024, 08:12

Дата останнього оновлення інформації: 12 березня 2024, 08:12