flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді ВАКС та АП ВАКС долучилися до І Форуму з антикорупційного права

08 березня 2024, 09:29

Судді ВАКС Інна Білоус та Євген Крук та судді Апеляційної палати ВАКС Даниїла Чорненька та Андрій Никифоров долучилася до І Форуму з антикорупційного права.

Євген Крук взяв участь у сесії, в ході якої обговорювалися особливості розгляду корупційних справ в умовах воєнного стану. Він, зокрема, розповів про роль вступної промови для дослідження доказів затвердження їх обсягу та порядку подання сторонами кримінального провадження. Темою доповіді Даниїли Чорненької, яка була спікеркою цієї ж сесії, було «проведення судового засідання в режимі відеоконференції, в умовах воєнного стану».

Інна Білоус, суддя-спікер ВАКС, взяла участь у сесії «Санкційні питання: ефективні інструменти протидії корупції». Вона розповіла про особливості розгляду справ про застосування санкції Вищим антикорупційним судом, критерії та принципи їх оцінки судом. Спікером цієї ж сесії був суддя-спікер АП ВАКС Андрій Никифоров, який звернув увагу на необхідності дотримання стандартів здійснення правосуддя під час розгляду санкційних справ з огляду на перспективу оцінки рішень ВАКС та АП ВАКС Європейським судом з прав людини.

I Форум з антикорупційного права організований Асоціацією правників України. Це майданчик для обміну думками та активної дискусії із провідними фахівцями в галузі антикорупційного права, зокрема суддями, представниками державних органів та досвідченими юристами-практиками.

Дата оприлюднення: 08 березня 2024, 09:30

Дата останнього оновлення інформації: 08 березня 2024, 09:29