flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС ухвалив вирок у справі щодо заволодіння зерном Державного підприємства

06 березня 2024, 16:46

Сьогодні, 6 березня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду ухвалила вирок у кримінальному провадженні щодо заволодіння зерном Державного підприємства.

Суд визнав винуватим у заволодінні майном державного підприємства шляхом зловживання службовим становищем керівника суб’єкта господарювання. Йому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 8 років з позбавленням її права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських повноважень строком 3 роки, з конфіскацією половини належного йому майна.

Керівника другого суб’єкта господарювання визнано винуватим у легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 1 ст. 209 КК України). Йому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 4 роки з позбавленням його права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських повноважень строком 2 роки, з конфіскацією чверті належного йому майна. На підставі ст. 75 КК України особу звільнено від відбування основного покарання з випробуванням, з іспитовим строком тривалістю 3 роки та покладенням додаткових обов’язків.

Крім того, вироком частково задоволено цивільний позов у кримінальному провадженні, а також застосовано спеціальну конфіскацію.

Вирок може бути оскаржений упродовж  тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Дата оприлюднення: 07 березня 2024, 08:22

Дата останнього оновлення інформації: 07 березня 2024, 08:21