flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС застосував санкцію до чотирьох осіб, що підтримували дії окупаційної влади з Херсонщини

21 лютого 2024, 21:29

Сьогодні, 21 лютого, колегія суддів Вищого антикорупційного суду частково задовольнила адміністративний позов Міністерства юстиції України до чотирьох представників російської влади на Херсонщині та застосувала до них санкцію, передбачену пунктом 1-1 ч.1 ст. 4 Закону України «Про санкції».

Відповідачі є громадянами України, які долучилися до співпраці з представниками російської окупаційної влади, шляхом участі у плануванні та створенні підконтрольних російській владі адміністрацій, зайняття керівних посад в окупаційних адміністраціях держави-агресора на тимчасово окупованій території Херсонської області, що пов’язано з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, спроб поширення юрисдикції російської влади на окуповані території, що порушує державний суверенітет та територіальну цілісність України, а також шляхом розповсюдження проросійської пропаганди.

Суд стягнув у дохід держави активи, якими вони володіють та щодо яких можуть прямо або опосередковано вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними.

Апеляційна скарга може бути подана учасником справи та/або його представником до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду впродовж п’яти днів з дня його проголошення.

 

Дата оприлюднення: 22 лютого 2024, 08:30

Дата останнього оновлення інформації: 22 лютого 2024, 08:29