flag Судова влада України

У зв'язку проведенням технічних робіт окремі функціональні можливості сайту можуть працювати в обмеженому режимі.

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС ухвалив вирок у справі щодо керівництва державного підприємства

15 лютого 2024, 18:39

У четвер, 15 лютого 2024 року, колегія суддів ВАКС ухвалила обвинувальний вирок, яким керівника одного з державних підприємств Харкова та його заступника визнала винуватими у закінченому замаху на заволодіння майном підприємства у розмірі 7 млн грн шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 5 ст. 27, ст. 191 КК України). Зазначені особи за попередньою змовою уклали договори, які фактично не мали наміру виконувати, з товариством, підконтрольним одному з них.

Безпідставно нараховану за цими договорами заборгованість вони намагалися стягнути у межах процедури виконавчого провадження, втім не змогли довести план до кінця з незалежних він них причин.

Суд призначив покарання колишньому директору підприємства у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій, на державних та комунальних підприємствах строком на 3 роки з конфіскацією 1/2 належного йому на праві власності майна.

Заступника директора суд засудив до 7 років 3 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій, на державних та комунальних підприємствах та займатись діяльністю у сфері права строком на 3 роки з конфіскацією 1/2 належного йому на праві власності майна.

Вирок може бути оскаржений упродовж 30 днів з дня його проголошення. Він набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Дата оприлюднення: 16 лютого 2024, 09:40

Дата останнього оновлення інформації: 16 лютого 2024, 09:39